Teleurstellingen…. iedereen heeft er wel eens mee te maken. Je krijgt niet de baan waar je op had gesolliciteerd. Je wordt niet geselecteerd voor het eerste elftal. Je wordt uitgeloot voor de school of studie waarvoor je je had ingeschreven. Maar dan?

Uiteraard is het een normale reactie dat je hier verdrietig, boos, zelfs gefrustreerd van wordt. Het is verleidelijk om de schuld bij een ander te leggen – maar daar ga je je helaas niet beter van voelen. Het heeft ook geen zin om de schuld bij jezelf te leggen – had ik maar…

Wat dan wel? Na een korte of langere periode van je teleurstelling emotioneel verwerken zul je tot het besef komen dat je de situatie waar je NU inzit moet accepteren. Als je deze situatie niet wenselijk vindt, BESLUIT je om in actie te komen. En in actie komen is niet mopperen, anderen zwartmaken, in een hokje gaan mokken, maar iets doen om wat aan de situatie van NU te veranderen.

Ga na wat je geleerd hebt uit de teleurstelling. Maak een plan om alsnog de situatie naar je hand te zetten. Zorg dat realistisch is, maar ook inspirerend, motiverend en iets waar je vol voor wilt gaan! Gebruik je energie om de situatie te creëren waar jij in wilt zijn.

Als je het moeilijk vindt om zelf tot dit plan te komen, kan ik je daar uiteraard bij helpen met één of meerdere coachingsessies. Ik hoor graag van je!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *