Men zegt dat angst een slechte raadgever is. In de situatie waar wij nu allemaal inzitten kennen we allemaal momenten van angst. Angst voor het virus, angst voor ziekte van onszelf en van anderen, angst om anderen te moeten verliezen, angst om zelf ziek te worden.

Wat kun jij nu zelf met deze angst? Het klinkt zo makkelijk, accepteer de situatie (“het is zoals het is”) en ga vooral gewoon door met het leven wat je wel kunt leiden. Maar zo makkelijk is het niet.

Accepteer dat de angst er mag zijn, maar pas de situatie, zodanig dat je nog steeds ook genoeg positieve emoties ervaart: blijf in contact met anderen (via telefoon, whatsapp, beeldbellen), heb oprechte aandacht voor wat je huisgenoten op dit moment doen en doorstaan, ga lekker koken, ga naar buiten, voel de zon, zie de natuur.

Maar stop je angst niet weg, want uiteindelijk zal deze aan je vreten en al je energie wegnemen. Ga van reactie naar creatie. Dan leidt je het leven wat je nu wel kunt en wilt leiden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *