Sinds de start van de Corona-crisis zijn we allemaal uit balans. Ons oude leven, met alle zekerheden, standaarden, gewoontes is op zijn kop gezet. Ik zie in mijn omgeving hoe verschillend men daarmee om gaat en wat voor enorme impact dit heeft op de geestelijke gezondheid.

Sommigen zien de hele situatie als een uitdaging, spannend, nieuw. Anderen zien alles waar ze mee bezig waren in rook opgaan, maken zich zorgen. Veel mensen zien hun wereld klein worden en zijn beperkt in hun sociale contacten.

Hoe blijven we op de been? Door ons toch aan te passen en de nieuwe situatie, hoe onzeker ook, te accepteren. Maak plannen met de nieuwe onzekerheid in acht. We zijn ons nu meer bewust van wat wel en niet kan, wat wel en niet mogelijk is: wees je vooral ook bewust van dat je geniet van de mooie zaken in het leven, dat je daarmee genoeg endorfines aanmaakt en laat de angst met zijn adrenaline niet de boventoon voeren.

Ik ben er van overtuigd dat we met zijn allen een nieuw evenwicht zullen vinden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *